Lampe Belicht

Stamboom

Een stamboom is in de genealogie een getekende of beschreven presentatie van familiegegevens, bijvoorbeeld in de vorm van een boom of met symbolen zoals gebruikt in de genetica.

Een stamboom is verder een diagram in de vorm van een boomstructuur waarin veranderingen in de tijd worden weergegeven.

Wikipedia

Maar goed, dat is maar een deel. Het andere deel bestaat uit de verhalen en soms de foto's. En die kun je in de stamboom eigenlijk niet kwijt.
Maar maken het wel af.

Zo ontstond in 1992 het familieblad Lampe Belicht.

Sinds 1992

Sinds 1992 is Lampe Belicht het familieblad met de laatste nieuwtjes over de familie Lampe. Door de jaren heen zijn er 28 afleveringen van Lampe Belicht gemaakt. Hierin stonden bestuursmedelingen, familieberichten en andere nieuwtjes, foto's en documenten uit het archief en de daarbij behorende verhalen, genealogische beschouwingen en zo voort.

In de periode 1992 - 2008 zijn er 15 jaargangen Lampe Belicht verschenen, meestal met twee nummers per jaar, soms ook maar met één nummer (2003 en 2008). In 2006 en 2007 zijn geen nummers verschenen.

Online

Nu zullen er ongetwijfeld mensen zijn die al die papieren exemplaren nog in hun bezit hebben. Maar waarschijnlijk zijn er ook mensen die destijds afleveringen gemist hebben en alsnog graag de artikelen willen inzien. Ook al zou het best grappig zijn om dat weer op papier te gaan uitbrengen, is dat niet helemaal meer van deze tijd.

Dus maken we ze online toegankelijk. Mocht u vragen of, beter nog, aanvullingen hebben, laat het ons alsjeblieft weten. Zo houden we het levend.

 

Haarlem

Mocht u de naam Lampe Belicht in een andere context ook tegenkomen, dat zou kunnen.
Er was eens een theater directeur die in het plaatselijke weekblad wel eens een column schreef.

Gezien zijn veranderende werkzaamheden is hij hier 30 oktober 2019 mee gestopt.
Maar we hebben ook al elders het gebruik van deze titel gespot.

Waarschijnlijk is het tijd voor een goed gesprek over bijvoorbeeld een (goede) donatie.

 

(Noot van de redactie: We hebben helaas nooit enige respons van Jaap Lampe mogen ontvangen.)

Overstap naar nieuwsberichten

We merken dat we de afgelopen jaren te weinig focus hebben gehad op het maken van een nieuwe Lampe Belicht. Nu brengen we ook al een aantal jaren geen nieuwe gedrukte versie meer uit en de vraag rijst of dat nog wel van deze tijd is.

Dus dachten we dat het een beter idee was om alleen online nieuwsberichten uit te brengen. Dat kunnen geboortemeldingen zijn, maar ook complete verhalen of fotoverslagen. Op de homepagina staat steeds het nieuwste bericht vermeld, maar onder Nieuws kunt u ze natuurlijk altijd terugvinden.