Stamboom


Registratieboek.jpgHet uitzoeken en bijhouden van een stamboom van zo'n grote familie van 11 generaties is een heel karwei.

Jos Lampe (VII.91) en zijn oudste dochter Mary Lampe (VIII.70) hebben daar samen hard aan gewerkt. Dat heeft tot onder andere het losbladige Registratieboek en veel extra gegevens in een omvangrijk archief geleid.

Toen Jos in 2003 op 85-jarige leeftijd overleed heeft Mary in haar eentje het werk voortgezet tot 2005. Op 1-1-2005 zette ze een punt achter haar werkzaamheden voor onze Stichting en nam ze afscheid als bestuurslid in haar gecombineerde functie van secretaris/penningmeester, zie de Lampe Belicht van juni 2005.

200301 Jos Lampe computer.pngMaar intussen zijn we van de typemachine via de tekstverwerker bij het internet aangeland. En dan zul je wat moeten doen met de al verzamelde informatie, wil je het vele werk niet verloren laten gaan. De overgang naar het digitale tijdperk kost op zich ook weer veel inspanning. 

Nu is het niet de bedoeling dat alles via onze nieuwe website zomaar voor iedere bezoeker toegankelijk wordt. Een bepaald gedeelte zullen we openstellen, een andere gedeelte is uitsluitend voor onze geregistreerde donateurs.

Wij bouwen een interactieve website. Dat moet voortdurend weer nieuwe informatie opleveren. Bijvoorbeeld: een bezoeker van de website zou een Lampe kunnen kennen en ons kunnen tippen over een vermiste naamgenoot. En de familieberichten kunt u nu zelf heel eenvoudig doorgeven per e-mail. Op die manier blijft de stamboom up-to-date. 

Wat we absoluut niet voor bezoekers vrij gaan geven zijn adresgegevens en telefoonnummers. Als iemand contact wenst op te nemen met een Lampe, dan zijn daar andere website's voor.

In dit hoofdstuk, Stamboom, zullen we beginnen met de namenlijsten van de geboren Lampe's gesorteerd op voornaam. Voor de namen van de recente geboortes kijkt u bij Familieberichten. Bent u geïnteresseerd in de digitale stamboom? ga naar Register.

En verder moet het groeien. Mocht u een suggestie hebben, laat het ons dan weten. Dan kunnen we bekijken hoe we uw wensen vorm kunnen gaan geven.

Onderliggende pagina's: