Stamboom

Registratieboek.jpgHet uitzoeken en bijhouden van een stamboom van zo'n grote familie van 11 generaties is een heel karwei.

Jos Lampe (VII.91) en zijn oudste dochter Mary Lampe (VIII.70) hebben daar samen hard aan gewerkt. Dat heeft tot onder andere het losbladige Registratieboek en veel extra gegevens in een omvangrijk archief geleid.

Toen Jos in >> 2003 op 85-jarige leeftijd overleed << heeft Mary in haar eentje het werk voortgezet tot 2005. Op 1-1-2005 zette ze een punt achter haar werkzaamheden voor onze Stichting en nam ze afscheid als bestuurslid in haar gecombineerde functie van secretaris/penningmeester, zie de >> Lampe Belicht van juni 2005 <<.

200301 Jos Lampe computer.pngMaar intussen zijn we van de typemachine via de tekstverwerker bij het internet aangeland. En dan zul je wat moeten doen met de al verzamelde informatie, wil je het vele werk niet verloren laten gaan. De overgang naar het digitale tijdperk kost op zich ook weer veel inspanning. 

Nu is het niet de bedoeling dat alles via onze nieuwe website zomaar voor iedere bezoeker toegankelijk wordt. Een bepaald gedeelte zullen we openstellen, een andere gedeelte is uitsluitend voor onze geregistreerde donateurs.

Wij bouwden een interactieve website. Dat moet voortdurend weer nieuwe informatie opleveren. Bijvoorbeeld: een bezoeker van de website zou een Lampe kunnen kennen en ons kunnen tippen over een vermiste naamgenoot. En de familieberichten kunt u nu zelf heel eenvoudig doorgeven per e-mail. Op die manier blijft de stamboom up-to-date.

Wat we absoluut niet voor bezoekers vrij gaan geven zijn adresgegevens en telefoonnummers. Als iemand contact wenst op te nemen met een Lampe, dan zijn daar andere website's voor.

In dit hoofdstuk, Stamboom, zullen we beginnen met de >> namenlijsten << van de geboren Lampe's gesorteerd op voornaam.
Voor de namen van de recente geboortes kijkt u bij >> Familieberichten <<.

Digitale stamboom

Bent u geïnteresseerd in de digitale stamboom?
Neem dan een kijkje op >> https://lampe.webtrees.net << en vraag een account aan.
Een groot deel van de informatie is daar al verwerkt, maar met uw eigen account kunt u daar zelf actief aan bijdragen.

En verder moet het groeien. Mocht u een >> suggestie<< hebben, laat het ons dan weten. Dan kunnen we bekijken hoe we uw wensen vorm kunnen gaan geven.

Onderliggende pagina's:

Account aanvragen

Om zelf informatie te kunnen wijzigen in de nieuwe digitale stamboom op >> https://lampe.webtrees.net << kunt u een account aanvragen.

Rechtsboven vindt u de tekst "Vraag een nieuw gebruikersaccount aan".

Als u daarop klikt krijgt u de gelegenheid om een gebruikersnaam te kiezen, die voor de andere leden zichtbaar is.

We hebben een e-mailadres nodig om de registratie te kunnen goedkeuren of nog wat aanvullende vragen te kunnen stellen.

U mag zelf een wachtwoord kiezen.

En na goedkeuring kunt u uitgebreid rondgraven in de reeds beschikbare info.

Wees gerust kritisch. Bekijk uw eigen gezin of directe familie en corrigeer info. Daarmee houden we elkaar scherp en de informatie accuraat en actueel.

Verschil tussen de twee website's

Maar wat is nu het verschil?

Webtrees is een "programma" om een stamboom in te registreren en van informatie te voorzien. Daar is het goed in, daar is het voor gemaakt en dat willen we graag zo houden. Dat maakt het onderhoud eenvoudiger en eventuele support ook. De software voor webtrees is weliswaar gratis, toch hebben we ervoor gekozen dit te hosten bij de ontwikkelaar zelf. Daardoor weten we zeker dat de ondersteuning ter zake kundig is en de backups in orde. En we ondersteunen de ontwikkelaar zo, zodat die verder gaat met het verder uitbouwen en verbeteren van deze software.

De andere website, op familie-lampe.nl is juist beter in het tonen van grotere verhalen en nieuwsberichtjes. Plus dat Google dat ook beter kan lezen dan al die stamboom records. Dus die is van belang voor het vindbaar zijn van de familie Lampe op het internet.

Ook daarvoor hebben we een hostingpakket en zitten een deel van onze jaarlijkse kosten.

 

U ziet hierboven een foto van Hotel de Halve Maan in Hengelo. Daarbij zit een link met de persoon Jan Amelink. Maar dat is geen Lampe, dat klopt.
Daar was hij wel mee getrouwd, zie >> https://lampe.webtrees.net/tree/lampe/family/X604/Jan-Amelink-Maria-Juliana-Lampe <<
Dus waar we op lampe.webtrees.net de stamboom in kaart brengen en houden kunnen we op familie-lampe.nl een uitgebreider verhaal schrijven over de achtergrond van Hotel de Halve Maan.

Ander voorbeeld: V. Mannheimer en Berlijn. Ik was afgelopen zomer zelf in Berlijn en >> het verhaal << uit 2000 moet nog een follow up krijgen.