Een tweede reis naar Mettingen?

Lampe Belicht, jaargang 2004, nummer 1

Gemotiveerd door de vele blijken van waardering van diegenen die mee zijn geweest naar Mettingen op zaterdag 17 mei 2003, maar óók om tegemoet te komen aan de teleurstelling van diegenen die op die dag niet mee konden wegens allerlei omstandigheden, heeft het bestuur besloten een 2de reis naar Mettingen te organiseren.

Om een en ander budgettair rond te krijgen moet een minimaal aantal zitplaatsen in de bus bezet zijn en dat moeten we tijdig weten.

Iedereen die mee wil, reserveer a.u.b. tijdig, dus uiterlijk vóór 1-8-2004 op het mobiele telefoonnummer 06-53177319 van uw reisleider: Leo Lampe VIII.131

Programma

Het programma is als volgt:

 • De bus vertrekt vanaf de 1ste opstapplaats in Apeldoorn om 10.00 uur en van de 2de opstapplaats in Hengelo om 11.00 uur.
   
 • Aangekomen in Mettingen zullen wij om 12.00 uur pauzeren in Hotel Telsemeyer. Daarna gaan wij de omgeving verkennen. Gepland is wederom een rit met de bus door de Westfaalse heuvelen rondom Mettingen.
   
 • We brengen een bezoek aan de oude Lampe-Hof in Recke, rijden langs de oude Lampe-huizen/boerderijen en bezoeken de kerken in Mettingen en de begraafplaats. En dat allemaal onder de deskundige leiding van de gids van het Tüötten-Museum.
   
 • Om 15.30 uur zijn we terug in Hotel Telsemeyer en nuttigen daar koffie met Erdbeer-kuchen und Sandkuchen mit Sahne. Vervolgens krijgen we een rondleiding door de historische vertrekken van het hotel en bezoekt eenieder in eigen tempo het Tüötten-Museum.
   
 • Om 17.00 uur verzamelen wij ons voor de terugreis. Voor een eenvoudige edoch voedzame maaltijd stoppen wij bij Hotel-restaurant “Het Grote Zwaantje” in De Lutte vlak over de grens.
   
 • Om uiterlijk 20.00 uur vertrekken wij richting de opstapplaatsen. Het einde van de reis is gepland om 21.00 uur.

 

De kosten van dit alles? Voor slechts € 45 per persoon bent u met uw familieleden een dagje heen en weer Mettingen, veilig vervoerd, onder deskundige leiding en volledig verzorgd.