Mag ik me even voorstellen?

Lampe Belicht, jaargang 2004, nummer 1

200401 Libertine Lampe.pngToen het bestuur van de Stichting Genealogie Jacobus Lampe in het voorjaar van 2003 via Lampe Belicht een nieuw bestuurslid zocht heb ik mij spontaan aangemeld. Enthousiast ben ik in september 2003 gestart met mijn nieuwe taak in het bestuur van de Stichting, waar ik het secretariaat op mij heb genomen en tevens de Duitse vertalingen zal verzorgen.

Ik, Libertine Lampe IX.98 begon mijn levensloop in 1943 bij toeval in Arnhem en ik ben opgegroeid in Roermond, als oudste van een gezin van 10 kinderen. Na mijn HBS-b diploma heb ik enige tijd Duits gestudeerd. Bij mijn huwelijk in 1970 verhuisde ik naar Amsterdam en sinds 1993 woon ik in Almere.

Tot 1970 werkte ik als directieseretaresse bij de Hamac Hansella in Weert, een middelgrote machinefabriek. Ik heb daar een interne opleiding genoten. Aan dit bedrijf heb ik niet enkel in het kader van mijn functie goede herinneringen, want als er proefgedraaid moest worden voor de eindcontrole van een verpakkingsmachine bleef er vaak veel lekkers voor ons over, zoals de onvergetelijk heerlijke Griekse toffees.

Sinds 1972 werk ik bij de Universiteit van Amsterdam.
Van 1972 tot 1978 bij Vakgroep Vegetatiekunde en Oncologie als secretaresse, van 1978 tot 1984 bij de Vakgroep Antropogenetica als bibliothecaresse, met secretariële taken. In 1984 werden de 44 bibliotheken van de Faculteit Geneeskunde (UvA) verenigd in één grote nieuwe Medische Bibliotheek in het Academisch Medisch Centrum, Amsterdam. Mijn huidige functie daar is coördinator Bureau Beheer (financiën, secretariaat en ruimte- en apparatuurbeheer) en clinical librarian (o.a. informatiebalie en bronnenadvies; onderwijs in gebruik van bibliotheeksoftware.)

In de periode dat ik bij Antropogenetica werkte werd mijn belangstelling voor de genealogie gewekt. Deze afdeling doet onder meer familieonderzoek om erfelijke afwijkingen op te sporen dan wel uit te sluiten, in het kader van pre- en postklinisch onderzoek. In die tijd raakte ik inhoudelijk betrokken bij dit vakgebied, doordat ik de nieuwe nummers van genetische tijdschriften screende op artikelen voor het lopend onderzoek van de wetenschappelijke en medische staf en ook de publicaties van ons instituut uitwerkte.

Meer privé kan ik melden dat ik vele hobbies heb, die ik om beurten bij vlagen beoefen. Museum- en dierentuinbezoek, stadswandelingen, fietsen en lopen in de Almeerse natuur, zwemmen en fitnessen, vogels spotten, fotograferen, kleding naaien en andere handwerkjes, kaarten maken, tuinieren, en niet te vergeten mijn 2 katten Floor en Nickey. Samen met mijn man heb ik tot 1995 grasparkieten gekweekt.

Libertine Lampe (IX.98)