Opening Lampe Sneek

Lampe Belicht, jaargang 2002, nummer 1

Op 11 februari 2002 verhuisde Lampe Technical Textiles BV naar het fraaie nieuwe bedrijfspand aan de Klompenmakerstraat op het bedrijvenpark De Hemmen in Sneek.

Dit bedrijf is in 1875 opgericht door Bernard Heinrich Lampe V.58 bij zijn uittrede uit Gebr. Lampe. Het bedrijf werd door Bernard gevestigd in de Nauwe Burgstraat te Sneek.

Zijn zonen Frans Hermann VI.85 en Leo Lambertus VI.89 begonnen in de jaren rond 1910 met het confectioneren van artikelen voor de industrie en verhuisde rond 1934 naar de voormalige fabriek van Bervoets aan de Julianastraat, gelegen vlak naast de toenmalige locatie van het St Antonius Ziekenhuis. De naam van het bedrijf was toen: “Firma B.Henr.Lampe”.

De onderneming verkreeg bij Koninklijk Besluit van 13 december 1999 tijdens de viering van haar 125-jarig bestaan op 22 januari 2000 het predicaat Hofleverancier.

De bedrijfsvoering nú wordt gekenmerkt door maatwerk gerichte eigen productie een levering van technische textielproducten. Met name op filtratie- en separatiegebied heeft Lampe Technical Textiles BV een zeer brede internationale klantenkring opgebouwd. De huidige directeuren zijn van de 4de generatie: Martinus Nicolaas (Maarten) VIII.132 en Quintus Johannes VIII.137.

Wij wensen Maarten en Quintus en al hun medewerkers veel succes toe met de verdere groei van hun bedrijf in het nieuwe pand.

Het pand van Lampe Technical Textiles in juli 2009, gezien vanaf de Leerlooiersstraat