Der Sternhof - een zoektocht

(door Carl Lampe VIII.73)
Lampe Belicht, jaargang 2000, nummer 1

In de vorige Lampe Belicht (december 1999) vertelde ik over ons campingbezoek aan Mettingen. Ik schreef daarin dat we de boerderij van Jacobus, onze stamvader, niet hebben kunnen vinden, maar ik wist dat Ingrid Lampe – ten Brink daar destijds wél is geweest.

Gelukkig belde Ingrid mij hierover en ik kreeg ook nog een aantal foto's van haar toegestuurd waarop te zien is dat de boerderij inmiddels prachtig is gerenoveerd.

De foto's van Ingrid zijn het resultaat van een heuse zoektocht naar "Der Sternhof", ook wel genoemd "Alte Lampenhof" in 1997, bij gelegenheid van de viering van de 50ste verjaardag van de man van Ingrid: Leo Gerbrand Maria Lampe VIII.126 in het Romantiek Hotel Telsemeijer te Mettingen.

U ziet Leo op de foto's vergezeld door zijn oudste zus Bouwina Maria Margaretha (Bouwien) Erhardt - Lampe VIII.125. Bouwien heeft het logo van onze Stichting in de hand. Dat was hun enige aanwijzing, behalve dan dat het "ergens in de buurt van Recke, in de richting van Steinbeck" zou moeten zijn.

Ingrid schrijft ons: "Het was best moeilijk om de locatie te vinden, eerst met de auto allerlei landwegen af en daarna te voet het land in, maar we hebben het gevonden!

Door het enthousiasme van ons reisgezelschap was de huidige eigenaar bereid om ons toe te staan ook binnen te kijken. Daar kregen wij onder andere een oude gevelbalk te zien uit 1756. Vanwege de lengte van die gevelbalk hebben we 3 foto's moeten nemen."

Hieronder het resultaat van het knip en plakwerk. Vrij vertaald is de tekst op de balk: “Ik beveel het huis toe aan God de almachtige, anno 1756”.

Ingrid bedankt!

200001_Gevelbalk links.png200001_Gevelbalk rechts.png