De eerste Lampe van de 11de generatie

Lampe Belicht, jaargang 2000, nummer 1

Indian Lampe, geboren op 8-1-2000 in Posterholt is de eerste Lampe van de 11de generatie. En voor zover bekend ook de eerste Lampe geboren in de 21ste eeuw.

Dit is een gedenkwaardig moment voor ons genealogen. Voor de ouderen onder onze lezers die nog uit de 7de generatie stammen betekent dit dat zij theoretisch te maken gaan krijgen met hun achter-achter-kleinkinderen.

Theoretisch want binnen één generatie kunnen grote verschillen zitten tussen de eerste en de laatste geborene van die generatie. Zo is het verschil tussen die twee uitersten in de 8ste generatie maar lieftst 70 jaar, zie het overzicht “Statistiek” in Lampe Belicht van december 2004.

Hoe dan ook de hartelijke felicitaties voor het gezin van de gelukkige ouders: Ludovicus Philippes Bernhard Lampe X.61 en Jenny Lampe – Kiksen met de geboorte van hun dochter Indian. Mooie naam, die ruikt naar verre landen.

Overigens, dit heugelijke familiebericht heeft nog een interessant vervolg, zie het artikel hierover in Lampe Belicht van december 2000.