Van het bestuur

Lampe Belicht, jaargang 2001, nummer 1

Namenlijst

Gelijktijdig met deze Lampe Belicht ontvangen de bezitters van het Registratieboek de nieuwe Namenlijst. Alhoewel wij normaliter slechts éénmaal per vijfjaar een nieuwe Namenlijst uitgeven was het dit keer onmogelijk om te wachten tot 2003 (het jaar waarop de 3e uitgave zou verschijnen).
Immers, met de nieuwe update van het Registratieboek zijn er veel generatiegetallen en paginanummers gewijzigd zodat de bestaande Namenlijst niet meer te gebruiken is. Tevens hebben wij van deze gelegenheid gebruik gemaakt om voor de Namenlijst een andere indeling te maken met het idee dat het zoeken daarmee vergemakkelijkt wordt. Lees voor het gebruik van de Namenlijst ook hetgeen hierover geschreven is op pagina 10 van de inleiding bij uw Registratieboek.

Trots

Mogen wij trots zijn op de hernieuwde uitgave van ons Registratieboek? Gezien de enthousiaste reacties na de ontvangst van de nieuwe inhoud, denk ik dat dit het geval is. Het is een perfect werkschema geweest tussen Terherne, Oosthuizen en onze voorzitter die het correctiewerk voor haar rekening heeft genomen. In het bedrijf waar het Registratieboek werd gekopieerd, werden de boeken ook vacuüm verpakt.
Er waren 100 boekbezitters in Nederland die via de PTT van een nieuwe inhoud moesten worden voorzien. Met twee man hebben wij er een dag over gedaan om alles in te pakken. Bij mij in de garage lagen nu deze 100 pakketjes klaar, die alleen nog voorzien moesten worden van frankeerstroken. Deze stroken waren gedateerd op 17 januari en dus moesten de pakketjes ook op exact dié dag op het postkantoor aangeleverd worden. Omdat ik ze pas ‘s avonds 16 januari ontving, ben ik de volgende ochtend vroeg begonnen met plakken. Het vroor wel zo'n 11 graden, dus ook in de garage. Maar na stug doorzetten en een onderbreking voor een kop warme soep stond de zaak klaar voordat Mary uit Terherne kwam. Toen, alles in de auto en op naar Purmerend waar wij ze konden afgeven bij het postkantoor aldaar. De volgende dag, om 10.00 uur, ontving ik al een telefoontje uit Zuid-Limburg met de mededeling dat men het pakketje had ontvangen, supersnel dus. Hierna hebben wij nog veel telefoontjes gekregen over de goede ontvangst.

Compleet

Met de nieuwe Namenlijst, die de boekbezitters gelijktijdig met deze Lampe Belicht ontvangen, is de zaak dan weer compleet.
Ter gelegenheid van de nieuwe uitgave van het Registratieboek en de daarbij behorende nieuwe inleiding, hebben wij voor onze duitse familieleden ook een duitse vertaling van deze inleiding laten maken. Dat dit initiatief zeer gewaardeerd wordt blijkt uit het feit dat wij van diverse kanten uit Duitsland zeer enthousiaste reacties hebben ontvangen. Met deze duitse inleiding hopen wij een eerste stap gezet te hebben om meerdere duitse familieleden te kunnen interesseren voor onze Stichting zodat ook zij ons willen/kunnen helpen met het doorgeven van mutaties binnen de familie.

Eigendom

Het Registratieboek dat u gekocht hebt is uw eigendom! Inderdaad, wanneer u dit Registratieboek gekocht hebt dan is dat uw eigendom en kunt u er mee doen wat u wilt. Daarbij behoort de afspraak dat u jaarlijks alle vernieuwde gegevens als wissel- en aanvullingspagina’s ontvangt. Het komt echter wel eens voor dat dit boek wordt doorgegeven aan een zoon of dochter (of ander familielid) die er veel belangstelling voor heeft. Geen enkel bezwaar maar... geeft u ons dan wel even de naam en het adres van de nieuwe bezitter aan ons door? Hij of zij treedt dan in de rechten die u door uw aankoop heeft verworven en dan blijven de boeken up-to-date. Deze informatie graag doorgeven aan ons secretariaat.


Jos Lampe (VII.91)