Memoires

Lampe Belicht, jaargang 1998, nummer 2

Volgende

Het is nu alweer eind 1998. Sint Nicolaas, Kerst en de jaarwisseling staan weer voor de deur.

Een jaar waarin een aantal van ons 80 jaar zijn geworden. Jos Lampe (VII.91) bereikte in de maand maart deze gedenkwaardige leeftijd en gelukkig in goede gezondheid, zodat hij nog steeds aktief kan zijn voor de familiestichting.

Zijn verjaardag kreeg een extra feestelijk tintje omdat hij als jarige, voor zijn kinderen en kleinkinderen, een geweldig cadeau had. Zij kregen van hem een prachtig boek met de titel "Een verhaal van zomaar twee mensen". Hierin heeft Jos zijn memoires op papier gezet, voorzien van veel foto's en zoals dat in memoires gaat, veel dierbare herinneringen. Voor ieder afzonderlijk schreef hij met de hand een persoonlijke noot in hun boek.

Een verhaal van zomaar twee mensen Omslag van het boek, Jos en Wil Lampe-Sprengers.

Een verhaal van zomaar twee mensen.
Omslag van het boek, Jos en Wil Lampe-Sprengers.

Reünie in 2000?

Ook Silver Lampe (VII.81) en zijn vrouw Elly Lampe-Jonckbloedt zijn in 1998  80 jaar geworden. Silver is degene geweest die de aanzet heeft gegeven tot de oprichting van de familiestichting, vandaar onze felicitaties.

Hij is er altijd voorstander van geweest, dat de stichting Genealogie Jacobus Lampe het initiatief nam voor het organiseren van een familiereünie. Uiteindelijk heeft in 1995 zo'n reünie plaatsgevonden. Het zou fantastisch zijn wanneer wij na 5 jaar, in het jaar 2000, weer zo'n geweldig evenement zouden kunnen laten plaatsvinden. Het is zelfs zo, dat wij al benaderd zijn met de vraag wanneer er weer een reünie zal komen, omdat familieleden die in Amerika woonachtig zijn hiermee rekening willen houden bij hun bezoek aan Nederland.

Wij hebben de adresgegevens en de middelen om ieder van u te benaderen. Wie meldt zich aan om met één van de bestuursleden de organisatie van de reünie in het jaar 2000 op zich te nemen?!

Omzien met begrip

Foto kaft ontbreekt helaas.
Wie kan deze aanleveren?

Ook Ernst Lampe (VII.93) heeft inmiddels zijn memoires op papier gezet. Deze worden uitgegeven als boek met hardlinnen kaft en goudopdruk.

Interessant in zijn levensverhaal zijn: zijn leertijd van 1937 tot 1939 in Nazi Duitsland, de contacten met de dichtersfamilie Roland Holst, zijn werkzaamheden bij de Miva, het Mode-instituut en zijn leven bij de Firma Gebrs. Lampe. De titel van dit boek: "Omzien met begrip" nodigt uit tot lezen. Wie hier belangstelling voor heeft kan opnemen met Ernst Lampe. U kunt dan een exemplaar (tegen kostprijs) bij hem bestellen.